Kezdőlap Gasztronómia 4 ritka kávé recept, amitől teljesen bezsongsz

4 ritka kávé recept, amitől teljesen bezsongsz

A kávé az, ami segít mozgásba lendülni az ébredés utáni pillanatokban, és ez az, ami erőt ad egy hosszúra nyúlt, fárasztó munkanapon. Ha unod már a megszokott tejeskávét reggelente, próbáld ki a most következő kreatív recepteket, melyek új szintre emelik a kávézás élményét! Akár a hagyományos, akár az egzotikusabb ízeket kedveled, az itt felsorolt kávékülönlegességek között biztosan megtalálod majd a számodra tökéletes változatot!

1/4 Karamell brulée latte

Nem feltétlenül kell drága kávézókban vásárolnod, ha valami igazán különlegesre vágysz, ezt az ínycsiklandozó italt például otthon is elkészítheted!

Hozzávalók (2 főre):
1 csésze tej, 1 csésze karamell szósz, 1 teáskanál barnacukor, 2 csésze eszpresszó kávé, tejszínhab.

Elkészítés:
Egy kis lábosban keverd össze a tejet, a karamell öntetet, és a barnacukrot, majd melegítsd közepes lángon a keveréket négy-öt percen keresztül, egészen addig, amíg habos nem lesz, és gőzölögni nem kezd. Melegítés közben keverd meg minél többször! Oszd szét a kávét két bögrébe, majd öntsd hozzá a karamellás tejet, végül pedig koronázd meg némi tejszínhabbal, és egy kis karamellszósszal!

2/4 Nutellás kávé

Ez az ital minden valószínűség szerint az édesszájúak, és a Nutella-rajongók egyik legnagyobb kedvence lesz! A recept rendkívül egyszerű, és akár még instant kávéból is elkészítheted!

Hozzávalók:
2 csésze tej, 1 teáskanál vanília kivonat, 2 teáskanál instant kávépor, 4 teáskanál Nutella, egy csipetnyi fahéj, díszítésnek tejszínhab, csoki szirup, vagy kakaópor.

Elkészítés:
Közepes lángon melegítsd fel a tejet és a kávét, majd add hozzá a Nutellát! Kevergesd, amíg a Nutella fel nem oldódott, majd forrald fel az egészet! A végén tálald egy kis fahéjjal, szerecsendióval, és tejszínhabbal!

3/4 Fehércsokis mandulás latte

Vigyél némi csavart a reggeli lattédba, és indítsd vidámabban a napot! A kávé és a csokoládé együtt páratlan párost alkot, így ezzel a kombinációval biztosan nem lősz majd mellé!

Hozzávalók (2 főre)s:
Két csésze tej, 2 dl habtejszín, 1 csésze fehércsokoládé apró darabokra vágva, 1 teáskanál vaníliavonat, 1 teáskanál mandulakivonat, tejszínhab, fahéj, 2 csésze eszpresszó kávé, plusz tejszín felverve.

Elkészítés:
A tejet melegítsd fel a tejszínnel alacsony lángon egy kis lábasban, majd szórd bele a fehércsokoládé darabokat, és kevergesd, amíg azok fel nem olvadnak teljesen! Add hozzá a vanília, és a mandulakivonatot, ezután pedig öntsd az egészet bögrékbe! Öntsd a kávét óvatosan a tejes keverékbe, majd díszítsd a felvert tejszínnel, és ízlés szerint szórd meg fahéjjal vagy kakaóporral!

4/4 Mexikói mocha

A forró, fűszeres italok előnye, hogy tökéletesen átmelegítenek a hideg időben, emellett hangulatunkat is pozitív irányba befolyásolhatják. Ha kedveled a fűszeres ízeket, próbáld ki a mexikói mochát, melyet a fahéj és a szerecsendió kettőse tesz különlegessé! A recept rendkívül egyszerű, és gyorsan elkészíthető, így bátran megpróbálkozhat vele bárki!

Hozzávalók (4 főre):
4 csésze eszpresszó kávé, 2 csésze tej, fél csésze cukrozatlan kakaópor, 2 evőkanál cukor, 1 teáskanál vanília kivonat, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál szerecsendió.

Elkészítés:
Öntsd egy nagyobb lábasba a kávét, a tejet, kakaóport, és a cukrot, majd forrald össze az egészet! Vedd le a lábast a tűzről, és add a keverékhez a vaníliát, a fahéjat, és a szerecsendiót! Alaposan turmixold össze a hozzávalókat, egészen addig, míg habos állagot nem kapsz. Tálald az így kapott mexikói mochat melegen!

forrás: bien.hu