Egy veszprémi fagyiudvar és kávézó Mekkóstollak nevű, rozmaringos, sült és sós mandulával, kecskesajtból készült kreációja nyerte az idei, 12. Balaton Fagyija 2025 versenyt. Az eredményt pénteken a Balaton közepén, egy kompon hirdették ki. A szakértő zsűri délelőtt végigkóstolta a megméretésre benevezett 17 balatoni fagyizó és cukrászda 31 fagylaltkölteményét. A rendezvény célja, hogy elismerje a fagylaltkészítők magas színvonalú munkáját, felhívja a figyelmet a helyi alapanyagokra és a kreatív ízkombinációkra, valamint tovább erősítse a Balaton gasztronómiai vonzerejét. Idén is szigorú szempontok alapján értékelték a nevezett fagylaltokat, az ízvilág, az állag, a megjelenés és az innováció mind-mind fontos szerepet játszottak a végső döntésben-írja a hírado.hu. A szervezők a győztes fagylalt receptjét mindenki számára elérhetővé, szabadon felhasználhatóvá teszik.
NEKED AJÁNLJUK
Figyeljünk oda a fecskékre a hideg időben
A szeszélyes tavaszi időjárás jelenleg is próbatétel elé állítja a rovarevő madarakat, köztük a fecskéket is. A hideg és csapadékos időben eltűnnek a repülő...