Kezdőlap Színes Kecskesajtos ízesítésű lett idén a Balaton fagyija

Kecskesajtos ízesítésű lett idén a Balaton fagyija

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy veszprémi fagyiudvar és kávézó Mekkóstollak nevű, rozmaringos, sült és sós mandulával, kecskesajtból készült kreációja nyerte az idei, 12. Balaton Fagyija 2025 versenyt. Az eredményt pénteken a Balaton közepén, egy kompon hirdették ki. A szakértő zsűri délelőtt végigkóstolta a megméretésre benevezett 17 balatoni fagyizó és cukrászda 31 fagylaltkölteményét. A rendezvény célja, hogy elismerje a fagylaltkészítők magas színvonalú munkáját, felhívja a figyelmet a helyi alapanyagokra és a kreatív ízkombinációkra, valamint tovább erősítse a Balaton gasztronómiai vonzerejét. Idén is szigorú szempontok alapján értékelték a nevezett fagylaltokat, az ízvilág, az állag, a megjelenés és az innováció mind-mind fontos szerepet játszottak a végső döntésben-írja a hírado.hu. A szervezők a győztes fagylalt receptjét mindenki számára elérhetővé, szabadon felhasználhatóvá teszik.