Egy veszprémi fagyiudvar és kávézó Mekkóstollak nevű, rozmaringos, sült és sós mandulával, kecskesajtból készült kreációja nyerte az idei, 12. Balaton Fagyija 2025 versenyt. Az eredményt pénteken a Balaton közepén, egy kompon hirdették ki. A szakértő zsűri délelőtt végigkóstolta a megméretésre benevezett 17 balatoni fagyizó és cukrászda 31 fagylaltkölteményét. A rendezvény célja, hogy elismerje a fagylaltkészítők magas színvonalú munkáját, felhívja a figyelmet a helyi alapanyagokra és a kreatív ízkombinációkra, valamint tovább erősítse a Balaton gasztronómiai vonzerejét. Idén is szigorú szempontok alapján értékelték a nevezett fagylaltokat, az ízvilág, az állag, a megjelenés és az innováció mind-mind fontos szerepet játszottak a végső döntésben-írja a hírado.hu. A szervezők a győztes fagylalt receptjét mindenki számára elérhetővé, szabadon felhasználhatóvá teszik.
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
NEKED AJÁNLJUK
Tilos hulladékot égetni a kandallóban, akár százezres bírságot is kaphatunk
Ahogy hűvösre fordult az idő, egyre többen gyújtanak tüzet kandallójukban vagy kályhájukban. Fontos azonban, hogy csak természetes eredetű, tiszta tüzelőt ? például száraz tűzifát,...