Kezdőlap Színes A tönkölylisztből készült Alföldi Pajta kenyér lett 2025-ben az ország kenyere

A tönkölylisztből készült Alföldi Pajta kenyér lett 2025-ben az ország kenyere

Egy balmazújvárosi sütöde tönkölylisztből készült Alföldi Pajta kenyere érdemelte ki 2025-ben az ország kenyere címet, míg az innovatív kenyerek kategória győztese az extraszűz olívaolajjal készült Mediterrán kenyér lett a XIV. Szent István-napi Kenyérversenyen ? tájékoztatta a verseny kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-t. Tizennegyedik alkalommal rendezte meg a Magyar Pékszövetség a Szent István-napi Kenyérversenyt, amelyen a Szent István-napi kenyér kategóriában 20 vállalkozás indult 29 termékkel, az innovatív kenyerek versenyében 14 cég 26 terméke mérettette meg magát.

A Szent István-napi kenyér kategóriájában olyan termékkel lehetett jelentkezni, amely hagyományos, hozzáadott élesztővel, kovász felhasználásával, legalább kétféle lisztből készült kizárólag magyar és természetes alapanyagokból. Az Innovatív kenyér kategóriájában fontos volt, hogy valamilyen újítás jelenjen meg a termékben.