A juhtartás a legfenntarthatóbb állattenyésztési ágazatok közé tartozik. A szektor stabilitását a jelentős mértékű export biztosítja, ugyanis a magyar juh- és bárányhús egyre ismertebb és keresettebb a nemzetközi piacon – jelentette ki Tarpataki Tamás a „Juh- és bárányhús fogyasztást népszerűsítő spanyol-magyar multiprogram” nyitórendezvényén, Budapesten az Agárminisztérium közleménye szerint. Az agrárpiacért felelős helyettes államtitkár hozzátette: fontos, hogy a fogyasztók a hazai bárányhús vásárlásával nem csupán egészséges és kiváló minőségű fehérjeforráshoz juthatnak, de a magyar állattartókat is segíthetik. A magyar termelők továbbra is Olaszországba szállítják a legtöbbet, de jelentős érdeklődés mutatkozik más nyugat-európai országokból, így a francia, német, belga és holland piacról is. Kiváló minőségének köszönhetően a magyar kivitel az Új-Zélandból és az Egyesült Királyságból származó uniós behozatal mellett is versenyképes.
Kezdőlap Országos Gazdaság-Országos Egyre nagyobb a kereslet külföldön a kiváló minőségű magyar bárányhúsra
NEKED AJÁNLJUK
Szeptember 28-án rajtol, a IV. Kőkapu Trail
Szeptember 28-án, vasárnap rendezik meg a IV. Zemplén Kőkapu Trail-t a Rostallói Ökotudatos Nevelési Központnál. A versenyre minden igazolt és amatőr futót várnak, a...