A Tokaj-hegyaljai borvidék egyik kiemelkedő és szinte világviszonylatban is egyedülálló bora az aszú. Készítésének feltétele, hogy minden körülmény adott legyen a szőlőszemek nemes rothadásához. Butella László borász szerint a nyári időjárás, a megfelelő növényvédelem illetve a zöldmunkák is elősegítették az aszúsodás folyamatát. Az ősz folyamán a szőlőszemek vizet veszítenek miközben a benne lévő cukor, sav és aromaanyagok koncentrálódnak. Ezért a tevékenységért pedig a nemes penész felel. Így idén is készülhet a borvidéken a száraz, félédes és édes borok mellett a hungarikumként számon tartott ital.
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
NEKED AJÁNLJUK
Kodolányis hallgatók Sárospatakon
Kodolányis hallgatók jártak Sárospatakon! Kiss Róbert Richárd, Príma Primissima-díjas újságíró, a Kodolányi János Egyetem dékánja, valamint turisztikai szakos hallgatói látogattak el a városba, hogy...