Kezdőlap Országos Gazdaság-Országos A Magyar Élelmiszerkönyv szabályozása kiszoríthatja a trappista sajtként árult, átcímkézett termékeket

A Magyar Élelmiszerkönyv szabályozása kiszoríthatja a trappista sajtként árult, átcímkézett termékeket

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Tej Terméktanács üdvözli, hogy megjelent a Magyar Élelmiszerkönyv trappista sajtra vonatkozó fejezete, mert ennek hatására kiszorulhatnak a trappista sajtként árult, átcímkézett termékek a belföldi piacról – közölte az érdekképviselet. Állásfoglalásuk alapján a sajtkészítmények nevének védelme nem csupán jogi kérdés, hiszen a fogyasztói tudatosság erősödésével egyre nagyobb a társadalmi igény a jó minőségű élelmiszerek iránt. A trappista mint a legismertebb magyar sajt a belföldi tejipar meghatározó terméke, a gyártói kapacitás az elmúlt években támogatásokkal megújult. Ezért is fontos, hogy a Magyar Élelmiszerkönyv új fejezete szabályozza a felhasználható összetevőket, az alakra, méretre, tömegre vonatkozó előírásokat, az összetételi és érzékszervi követelményeket – írták. Fontos eredménynek tekintik azt is, hogy a jogszabályok kimondták: az élelmiszerek jelölése, címkézése nem lehet félrevezető.