A szakmai szervezetek szerint idén is bőven jut friss, magyar édesvízi hal a karácsonyi időszakban, bár az aszály ismét nehezítette a hazai halgazdaságok munkáját. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet körképe szerint a ponty továbbra is a legkeresettebb halfaj, de egyre többen választják a busát, az amúrt, valamint a ragadozó halakat, mint a harcsát és a süllőt. A kínálat az élő haltól a különböző feldolgozottságú termékekig terjed, a vásárlók elsősorban a szálkamentes, konyhakész halakat részesítik előnyben. A halgazdaságok a megtermelt étkezési célú hal 55?60 százalékát a karácsonyi szezonban értékesítik, és a szakmai szervezetek szerint az idei fogyasztás várhatóan a korábbi évek szintjén marad.
NEKED AJÁNLJUK
Mézeskalács-fűszerkeverék
Mézeskalács-fűszerkeverék recept 2-3 teáskanál fahéj
1 teáskanál szegfűszeg
1 teáskanál őröl gyömbér
...









