Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára arról beszélt Szerencsen, hogy a szakképzés bár megújult, de fontos, hogy tradíciókhoz kapcsolódva épüljön tovább. Elmondta, az ágazati tudásközpontok koncepciója is ezt foglalja magába, hiszen összekapcsolja a szakképzést a felsőoktatással és az adott térség meghatározó gazdasági vállalkozói szereplőivel. Ez a magyar gazdaság és a vállalkozások erősödését szolgálja – tette hozzá az államtitkár. Hankó Balázs úgy fogalmazott, a szerencsi csokoládé és a helyi édességipar egy olyan brand, amely nemcsak a várost, hanem egész Magyarországot azonosítja. A kormány azt szeretné, ha ez tovább erősödne, ezért hoznak létre ágazati tudásközpontot a kisvárosban – jegyezte meg. Az államtitkár elmondta, a szerencsi tudásközpontot élelmiszeripari és édesipari fókusszal indítják el úgy, hogy az legalább évente hatszáz tanulónak jelentsen lehetőséget, arra hogy bekapcsolódhasson. Ehhez meg kell újítani az infrastruktúrát és olyan modern gépek is szükségesek, melyek a tradíciót megújult környezetben viszik tovább – mondta. Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője elmondta, Szerencs mindig kiemelkedő helyet foglalt el az ország élelmiszeriparában és a Szerencsi Szakképzési Centrumban jelenleg két édességkészítő szakképzés zajlik. Megjegyezte, hónapok óta azon dolgoznak, hogy létrehozzanak egy élelmiszeripari tudásközpontot a régión belül Szerencsen, kiemelt hangsúllyal az édességiparra. Hozzátette, Kelet-Magyarországon csak Szerencsen lesz tudásközpont.
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
NEKED AJÁNLJUK
Októberben is jár a mobilizált kormányablak ügyfélszolgálat
Október 16-án Erdőbénye és Bodrogkisfalud, október 17-én Taktabáj és Csobaj, október 18-án Kenézlő, október 22-én Boldogkőváralja, Arnót és Sajópálfala, október 25-én pedig Tolcsva településeken...