Kezdőlap Helyi Esemény Cseppelényi György vértanúságának 350. évfordulójara emlékezett az Egri Főegyházmegye

Cseppelényi György vértanúságának 350. évfordulójara emlékezett az Egri Főegyházmegye

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Cseppelényi György vértanúságának 350. évfordulójára emlékezett az Egri Főegyházmegye és három település: Sátoraljaújhely, Egerfarmos és Füzér. Ennek jegyében Csepellényi György pálos szerzetes vértanúságának helyszínén, Egerfarmoson mutatott be szentmisét dr. Ternyák Csaba egri érsek, május 24-én. Ezzel párhuzamosan cseppelényi zarándoklaton is részt vettek a Sátoraljaújhelyiek. A főpásztor köszöntőjében úgy fogalmazott, arra emlékezünk, hogy ezen a napon Csepellényi György pálos szerzetes saját vérével írta be a nevét az egri főegyházmegye és a település történetébe, a kassai vértanúkhoz hasonlóan, akik szintén az egyházmegye vértanúi-írja az eger.egyhazmegye.hu oldal.
Két évvel ezelőtt kereste fel Ternyák Csaba egri érseket Füzér, Sátoraljaújhely és Egerfarmos polgármestere a települések plébánosaival közösen, hogy a főpásztor kezdeményezze a három település életében fontos szerepet jásztó Csepellényi György boldoggáavatási eljárásának folytatását, mely a történelem folyamán többször elakadt. Az Egri Főegyházmegyében ez év elején indult meg hivatalosan az eljárás.