Kezdőlap Országos Sport-Országos Párizs 2024 – Lehmann Csongor, Bicsák Bence és Kuttor-Bragmayer Zsanett indul triatlonban

Párizs 2024 – Lehmann Csongor, Bicsák Bence és Kuttor-Bragmayer Zsanett indul triatlonban

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nemzetközi szövetség hétfőn zárta le a triatlon olimpiai kvalifikációs rangsort és a hazai szövetség szerdán jelentette be, kik vesznek részt a játékokon. „A világbajnoki sorozatban hétvégén bronzérmet nyerő Lehmann Csongort, az előző olimpián hetedik Bicsák Bencét és a Tokióban szintén remek eredményt elérő Kuttor-Bragmayer Zsanettet nevezi a párizsi olimpiára a Magyar Triatlon Szövetség. A paralimpián várhatóan Mocsári Bencének szurkolhatunk majd triatlonban” – tájékoztatta az MTI-t a szövetség, amely kiemelte: a magyar triatlonsport erejét jelzi, hogy a kvalifikációs ranglistán elfoglalt helyezések alapján egy magyar nő mellett négy férfi lehetne ott Párizsban – ilyen eredmény a magyarokon kívül csak a franciák, a spanyolok és a németek értek el -, „de sajnos más sportágakhoz hasonlóan a triatlonban is limitálják, hogy egy nemzet hány kvótát kap”.

Kép forrása: m4sport.hu