Kezdőlap Országos Esemény-Országos Trópusi hőséggel robbant be a nyár Magyarországra,

Trópusi hőséggel robbant be a nyár Magyarországra,

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megérkezett az igazi hőség Magyarországra, bár Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében kevésbé érzékelhető a rekkenő hőség, a délkeleti vármegyékben szerdán már 36 fokot mértek árnyékban. Ezért van érvényben immár második napja a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás. A szakemberek azt kérik, hogy mindenki igyon sok vizet, a legmelegebb órákban pedig aki csak teheti, húzódjon árnyékba- közölte a hirado.hu. A vasútállomásokon és a buszpályaudvarokon is ügyelnek az emberek biztonságára. A harmadfokú hőségriasztás miatt vizet osztanak a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon.
A legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás mellett szerda reggel 8 órától életbe lépett a vörös kód is, amely valamennyi szociális intézménynek kötelezővé teszi a a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadását.A szakemberek azt kérik, hogy ha valaki bajba került hajléktalant lát az utcán, jelezze a regionális diszpécserszolgálatoknak.