Kezdőlap Külföld Olaszországban negyvenfokos hőséget mérnek

Olaszországban negyvenfokos hőséget mérnek

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Negyven fok feletti hőmérsékletet mérnek Szicília és Szardínia szigetén, de Olaszország többi részén is rendkívüli hőség várható legalább tíz napon át a kedden közölt előrejelzések szerint. Az Afrikából érkező forró levegő leginkább a szigeteken érezteti hatását: Szicíliában és Szardínián akár 43 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérő higanyszála. A többi dél-olaszországi területen és az ország középső részén szintén negyven fokhoz közeli értékeket várnak, de az északi Milánóban is harminchárom fok fölötti lesz a nappali hőmérséklet rendkívül magas páratartalommal. A kánikula éjjel sem csökken jelentősen, az előrejelzések szerint trópusi éjszakák várhatók.
A meteorológiai adatok azt mutatják, hogy a hőség már megérkezett Olaszországba, és az értékek szombatig folyamatosan emelkednek, majd legalább a következő hét közepéig nem lesz enyhülés. A nyár kezdete óta ez a negyedik hőhullám, amely elérte Olaszországot: a hőmérsékletek hat-nyolc fokkal magasabbak a megszokottnál.

Képforrás: vg.hu