Kezdőlap Országos Esemény-Országos Megjelent a Határtalanul program új pályázati kiírása

Megjelent a Határtalanul program új pályázati kiírása

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megjelent a Határtalanul program 2024/2025. évi pályázati kiírása – közölte Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára hétfőn. A programmal magyarországi hetedikesek utazhatnak a szomszédos országok magyarlakta területeire.Az államtitkár kiemelte: a 2011-ben indított Határtalanul program célja, hogy valamennyi közoktatásban tanuló magyarországi fiatal tanulmányai során legalább egyszer eljusson a szomszédos országok magyarlakta területeire a magyar kormány támogatásával. Rámutatott: a kirándulások során a gyerekek nemcsak megismerik a határon túli területek tájait, természeti kincseit és épített örökségét, hanem személyes benyomást szereznek, és kapcsolatokat építenek ki a külhoni magyar gyerekekkel, közösségekkel.
Az államtitkár ismertette: a 2024/2025-ös kiírásra az előző évekhez hasonlóan pályázatot nyújthat be állami fenntartású oktatási intézmény esetében tankerületi központ, szakképzési centrum és állami felsőoktatási intézmény, valamint nem állami fenntartású oktatási intézmény.. A pályázati kiírás elérhető a www.kulhonimagyarok.hu oldalon.