Kezdőlap Országos Esemény-Országos Tíz góllal győzött férfi kéziválogatottunk az olykor alattomosan játszó argentinok ellen

Tíz góllal győzött férfi kéziválogatottunk az olykor alattomosan játszó argentinok ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar férfi kézilabda-válogatott 35-25-re megverte Argentínát a csoportkör 2. fordulójában a párizsi olimpián. Chema Rodríguez nyilatkozott: Nagyon elégedett vagyok a csapattal, nehéz az első vereség után felállni és tovább dolgozni, s másodszorra ilyen kemény ellenféllel összecsapni. De jól játszottunk, hatvan percen át koncentráltunk, és végül tíz góllal nyertünk, büszkék lehetünk a srácokra. Jó volt a védekezésünk, az elején akadtak gondjaink, de megoldottuk, és utána gyorsan tudtunk indulni, könnyű gólokat szereztünk. Fel voltunk készülve a váltásaikra, és úgy érzem, mindent kihoztunk ebből a találkozóból.A hajrához érve többször is közel állt Magyarország a tízgólos előnyhöz – ez végül Sipos Adrián üres kapus találatával össze is jött, majd a bűvös határ átlépése után, Rosta bevetődve már 31-20-ra növelte a vezetést. A dudaszó előtt 35?25 volt az állás, az utolsó pillanatban Rosta lövése a felső lécen csattant – így ért véget a találkozó. A magyar válogatott fölényesen győzött, a továbbjutásért azonban valamelyik nagyágyú ellen is bravúrt kell bemutatnia.

Forrás: Nemzeti Sport