Kezdőlap Helyi Esemény Nyugdíjba vonult Pálinkásné Szalánczi Gyöngyi a Pedagógiai Szakszolgálat korábbi vezetője

Nyugdíjba vonult Pálinkásné Szalánczi Gyöngyi a Pedagógiai Szakszolgálat korábbi vezetője

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Négy évtizednyi szakmai munka után nyugdíjba vonult Pálinkásné Szalánczi Gyöngyi, a sátoraljaújhelyi Pedagógiai Szakszolgálat korábbi vezetője. Egykori és jelenlegi munkatársai köszöntötték, ahol pályafutásának mérföldköveit vették sorra, felidézték a közös emlékeket, melyen a Zemplén Médaicentrum stábja is jelen volt. . Pálinkásné Szalánczi Gyöngyi szakvizsgás gyógypedagógus, aki több évtizede elhivatott képviselője az oktató-nevelő munkának. 1986-tól gyógypedagógusként dolgozott a sátoraljaújhelyi Kisegítő Iskolában, majd 1995-től a Nevelési Tanácsadó csapatát erősítette szaktudásával.2014-től lett a tagintézmény igazgatója.
Vezetése alatt teljesedett ki a szakszolgálati feladatellátás, ahol is a nevelési tanácsadás, a logopédiai ellátás, a szakértői bizottsági tevékenység, a gyógytestnevelés mellett megszervezte a korai fejlesztést is. Magas színvonalú, kiemelkedő munkáját több ízben jutalmazták az évek alatt. A szakszolgálat feladatai mellett a gyógypedagógusi munkához szorosan kapcsolódóan egyéb feladatokat is vállalt. Elsősorban a gyerekek mosolyára és a velük töltött időre, az ezzel járó szakmai sikerekre emlékszik vissza a legszívesebben, mondta el a Zemplén Médiacentrumnak.