Kezdőlap Helyi Esemény Egy megújított, az út mellett álló keresztet adtak át Makkoshotykán

Egy megújított, az út mellett álló keresztet adtak át Makkoshotykán

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kereszt az igazság, az egyetlen egyetemes igazság jele – mondta a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium (KTM) parlamenti államtitkára kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Makkoshotykán, ahol egy megújított, az út mellett álló keresztet adtak át.Az államtitkár hozzátette, a kereszt a béke szimbóluma is. Akik most keresztet állítanak vagy újítanak fel, azt nem maguknak, hanem a következő generációnak teszik. Akik hozzájárultak a kereszt megújulásához azt segítették, hogy páratlan építészeti örökségünk még évtizedekig fennmaradjon- mondta Latorcai Csaba. Dr. Hörcsik Richárd a térség országgyűlési képviselője szerint ?amíg ma Európában templomokat zárnak be és kereszteket rombolnak le, addig mi megújítjuk a kereszteket”.
A makkoshotykai kereszttel már meghaladja a 160-at a Kereszténydemokrata Néppárt Állíts egy keresztet a békéért! elnevezésű kezdeményezésében felújított vagy újonnan létrehozott keresztek száma.

Képforrás: mti.hu