Kezdőlap Országos Esemény-Országos Októbertől ismét indul az ösztöndíjas Net-Coach képzés

Októbertől ismét indul az ösztöndíjas Net-Coach képzés

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Októbertől ismét indul az ösztöndíjas Net-Coach képzés – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szerdán az MTI-vel. A közlemény szerint az okoseszközök szolgáltatásai és a mesterséges intelligencia egyre nagyobb kihívást jelentenek diákoknak, szülőknek és tanároknak egyaránt.A kurzusra olyan pedagógusok, pszichológusok és más, az oktatási rendszerben tevékenykedő szakemberek jelentkezését várják, akik napi kapcsolatban állnak fiatalokkal; a megfelelően kiképzett, hozzáértő specialisták kulcsszerepet játszanak abban, hogy a diákok, szülők és akár saját kollégáik is jobban eligazodjanak a gyorsan változó digitális környezetben- írták.

Az NMHH szerint a képzés első évfolyama már sikeresen végzett, így ma már 30 net-coach dolgozik az ország különböző iskoláiban és intézményeiben.Az ő feladatuk előadásokkal, tanácsadással és konzultációkkal segíteni saját közösségüket az okoseszközök és a közösségi média tudatosabb és biztonságosabb használatában