Kezdőlap Országos Gazdaság-Országos A hamarosan kezdődő fűtési szezonban is biztosítottak a rezsicsökkentett lakossági gázárak

A hamarosan kezdődő fűtési szezonban is biztosítottak a rezsicsökkentett lakossági gázárak

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Energiaügyi Minisztérium a kapcsolódó szabályozás módosításával garantálja a rezsicsökkentett árak fenntartását az idei utolsó negyedévben is. A rezsicsökkentésnek köszönhetően legolcsóbban a magyar családok jutnak földgázhoz Európában – közölte a szaktárca. Kiemelték, hogy a vonatkozó rendeleti szintű előírások aktualizálásával a jogszabályi környezet a hamarosan kezdődő fűtési szezonban is biztosítja az egyedülálló, de jól bevált intézkedések megőrzését. A társadalmi egyeztetésre bocsátott rendelettervezet 2024. negyedik negyedévére rögzíti az egyetemes szolgáltatók részére vételre felajánlott földgáz árát és mennyiségét, pontosítja a földgázpiaci egyetemes szolgáltatáshoz kapcsolódó hatósági árak képzésének keretszabályait. A módosítások nyomán a lakossági végfelhasználói árak nem változnak, de éppen általuk válik lehetővé a rezsicsökkentés változatlan formában történő fenntartása októbertől is – emelték ki.