Kezdőlap Színes Különleges mesemaratonnal csatlakozik a közmédia a magyar népmese napjához

Különleges mesemaratonnal csatlakozik a közmédia a magyar népmese napjához

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A közmédia gyerekeknek szóló adói, az M2 Gyerekcsatorna és a Csukás Meserádió rendhagyó mesemaratonnal készül szeptember 30-ára, a magyar népmese napjára – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája az MTI-vel.A jeles napon ismert sportolók, művészek és a közmédia műsorvezetői mesélnek, ráirányítva a figyelmet az olvasás fontosságára. Benedek Elek, a nagy mesélő születésnapjára emlékezve, a Magyar Olvasótársaság kezdeményezésére, 2005 óta szeptember 30-a a magyar népmese napja. A figyelmet a hazai népmesekincs értékeire irányító, valamint a mesékben fellelhető egyetemes, örök értékek, bölcsességek átadását célzó eseményhez a közmédia is csatlakozik.A Csukás Meserádió teljes tematikus napot szentel a magyar népmese napjának.
Szívmelengető történeteket hallgathatnak többek között Mécs Károly, Szabó Gyula, Csőre Gábor és Básti Lajos előadásában.