Kezdőlap Országos Sport-Országos Külföldi rekordnevezés a Budapest Maraton negyvenedik születésnapján

Külföldi rekordnevezés a Budapest Maraton negyvenedik születésnapján

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Külföldi rekordnevezés várható október közepén a Budapest Maratonon, amelyet negyven éve rendeztek meg először. Az október 12-13-án sorra kerülő 39. SPAR Budapest Maraton Fesztivált szervező Budapest Sportiroda vasárnapi tájékoztatása szerint 107 országból mintegy hatezer külföldi nevező van már, így megdől a korábbi 5400 fős rekord, amely még a koronavírus-járvány előtti időszakban született.A korábbi évek tapasztalatai alapján legalább még ugyanennyi családtag, ismerős, szurkoló kíséri el a futókat Budapestre, így a becslések szerint 10-12 ezer futóturista érkezik Magyarországra. Ez példátlanul magas szám a magyar szabadidősport történetében, sőt a versenysportban is csak a legrangosabb nemzetközi események, például az atlétikai világbajnokság, a futball Eb és a Forma-1-es futamok csábítottak ennyi külföldit Magyarországra – írták.

Idén a maratoni távon minden második induló, azaz háromezer futó külföldi lesz, de csaknem ugyanennyien utaznak a rövidebb távok, például a félmaraton, vagy a 10 kilométeres futam miatt is Budapestre.