Kezdőlap Színes Egy startup könnyű álmot ígér ? altató nélkül!

Egy startup könnyű álmot ígér ? altató nélkül!

Olyan fejpántot fejlesztenek, amely egy zűrös nap után segíti a szellemi feszültségek lekeverését és a gyors elalvást.
Az MIT (Massachusetts Institute of Technology) tanárai és posztdoktori ösztöndíjas kutatói alapította startup, azt állítja: megtalálta a gyors elalvás kulcsát, amihez nem kell különböző hatással bíró anyagokkal tömni magunkat. Olyan EEG (elektroenkefalogram) fejpántot fejlesztettek, amely a zűrös napok után is hatékonyan lassítja viselője agyműködését az agyhullámaihoz igazodó akusztikus stimulációval.
Az eddigi eredmények biztatóak. A nehéz elalvás problémájával küzdőknél 30 perces stimuláció 10-15 perccel csökkentette az elalváshoz szükséges időt. A sikeres laboratóriumi kísérletek után idén nyáron szélesebb körre is kiterjesztették a tesztelést, hogy a korai felhasználóktól visszajelzéseket gyűjthessenek a termék finomításához, továbbfejlesztéséhez.
Mint az Elemind vezetője, Meredith Perry egy interjúban elmondta, olyan alvássegítő eszközt szerettek volna készíteni, aminek nincs mellékhatása. Szerinte a fejpántjuk nem csak az alvászavarral küzdőket érdekelheti. Használhatnák például a gyermeket váró vagy szoptató anyák, de a sokat utazó üzletemberek is, akiknek segíthet a jetlag gyors leküzdésében.

forrás: bitport.hu