Gondoltad volna, hogy az a palack víz amelyet leveszel a polcról nem esik át olyan szigorú minőségellenőrzésen mint a csapvíz?!
Egy tanulmány szerint nagyobb eséllyel tartalmaznak a palackozott vizek mikroműanyagokat és ftalátokat. Ezek az anyagok károsak az élővilágra, és nyilván így ránk, emberekre is, ugyanis károsthatják a DNS-t és hosszú távon növelhetik a rákos megbetegedések számát.
A Világon elképesztő gyorsasággal terjedt el a palackozott víz, valószínüleg mert sokkal tisztábbnak és biztonságosabbnak véljük a csapvízzel ellentétben. Bár vannak országok ahol ez valóban igaz, de a fejlett országokban nagyon szigorú követelményeknek kell megfelelnie az ivóvíznek ami a háztartásunkban a csapból folyik. Ezen ellenőrzéseket a WHO (Egészségügyi Világszervezet) látja el.
Az ivóvíz az egyik legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer!
Egy palack víz előállításához 17-35 liter víz és rengeteg energia szükséges. A Világon percenként adnak el majd 1 millió műanyag palackot, amelynek sajnos jelentős része nem kerül újrahasznosításra. Szerencsére egyre több ország kezdeményezi, hogy legyen egy közös visszaváltóhely és foglalkozzanak komolyan ezek begyűjtésével és újrahasznosításával.
forrás: biove.hu
NEKED AJÁNLJUK
Több mint félezer településen zajlik a Településfásítási program az idén
Az idén 543 település érintett az Agrárminisztérium által négy éve indított Településfásítási programban, amelynek keretében összesen 10 ezer fát ültettek, illetve ültetnek el országszerte...