A november 11-i Márton nap elmaradhatatlan eleme a libapecsenye és az új bor, amelyet ilyenkor szokás először megkóstolni. A Magyarországon előállított baromfifélék, köztük a lúd- és kacsatermékek nemcsak ízletesek és biztonságosak, valamint jó minőségűek, de előállításuk során kiemelt figyelmet fordítanak az állatjólétre is. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Baromfi Termék Tanács hétfőn kiadott körképe szerint áruhiánytól nem kell tartani. Miközben a kacsahús fogyasztása ma már nem tekinthető szezonálisnak, a libatermékek iránti kereslet még mindig elsősorban néhány ünnephez – Márton nap, karácsony, húsvét – köthető. A szakmai szervezetek közös körképe szerint az idén a hazai víziszárnyastartás és -feldolgozás növekedést mutat. A hízott libamáj előállításában Magyarországnak vezető szerepe van.
Kezdőlap Országos Esemény-Országos A hazai liba- és kacsatermékeket ajánlja Márton napra a terméktanács
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
NEKED AJÁNLJUK
A Vay Miklós Református Technikum, Szakképző Iskola és Diákotthonban nyílt napot...
Pályaválasztási kiállítást és nyílt napot szervezett a sárospataki Vay Miklós Református Technikum, Szakképző Iskola és Diákotthon. A nap során bemutatták az ösztöndíjak rendszerét, a...