Diós csók

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha szereted a nagyon diós sütiket, akkor ezt azt aprósütit imádni fogod, hiszen nem csak a kis csókok vannak tele dióval, de a krém is, ami összetapasztja a falatkákat.

Elég veszélyes, mert őrülten addiktív darab, kb. addig eszed (eszem), ameddig szem előtt van ? tipikusan az a darab, amiből mindig felkapsz egyet, amikor elmész mellette – nem mondhatod, hogy én nem szóltam!

Az elkészítése egyszerű: a kemény habbá vert cukros fehérjéhez forgasd a tetemes mennyiségű diót, nyomj kis halmokat vagy kanalazd a tepsire, és 20-25 perc alatt süsd készre. Ezután már csak párosítani kell, és összeragasztani a ropogós, és illatos kis falatkákat.

Mindenképpen hagyd állni 1-2 napot, amíg a habcsók kicsit megpuhul a lekváros tölteléktől. Akkor az igazi, ha kívül ropogós, belül kicsit ragacsos, és roppanós rajta a csoki.

Remek darab, ha valamiből maradt otthon tojásfehérje, és nem akarod rakosgatni, vagy a mélyhűtőbe tenni.

Elkészítés:

A fehérjét kezdd el felverni, és fokozatosan add hozzá a porcukrot. Készítsd belőle kemény habot. Akkor jó, ha a csúcsok a tojásban már stabilan megmaradnak. Egy spatulával óvatosan forgasd hozzá a darált diót.
A krémet tedd habzsákba vagy egy kanállal tégy nagyobb diónyi darabokat a sütőpapírral bélelt tepsibe, és 140 fokos, légkeveréses sütőben, 20-25 perc alatt süsd meg. Akkor jó, ha már nem ragad le a talpa a papírra. Hagyd teljesen kihűlni.
A lekvárt és a diót keverd el. Az összepárosított habcsók egyik felére tegyél egy teáskanálnyi krémet, és ragaszd össze vele a két részt.
Végül az egyik oldalát mártsd olvasztott csokiba, és hűvös helyen hagyd megdermedni.

Jó étvágyat!

forrás: magosbolt.hu