Pászner Gábor ? az interneten Gábor, a házi pékként ismert gasztroblogger receptje alapján íme a dubaji csokis fánk.
A tészta összetétele
Finompékáru liszt: 400 g
Friss élesztő: 20g, vagy szárított élesztő: 5,6 g
Só: 4 g
Cukor: 45 g
Vaníliás cukor: 8 g (1 csomag)
Vanília paszta/esszencia: kevés (elhagyható)
Vaj/Margarin: 40 g
Tojássárga: 3 db
Rum: 35 ml
Tej: 150 ml
A töltelék összetétele
Kadayif tészta: 180 g
Vaj a tészta pirításához: 50 g
Pisztáciakrém: 400 g
Habtejszín: 100 g
Mascarpone: 100 g
Tahini szezámmagpaszta: 40 g
Szükséges még bő olaj a sütéshez, tejcsokoládé, és fehércsokoládé a fánkok tetejére, valamint tört pisztácia, vagy bármely egyéb díszítőelem.
Az elkészítés menete
Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával
Tésztaérés: 45 perc
A tészta nyújtása, fánkok szaggatása, a maradék tészta újradolgozása
Kelesztés: 40-60 perc
Sütés: 160-175C°-os olajban, oldalanként kb. 2-3 percen át. A sütés első szakasza fedő alatt történik.
Csokoládé olvasztása, majd a kihűlt fánkok tetejének lemártása, további díszítésük.
A Kadayif tészta pirítása, majd kihűtése. Tejszínhab verése, majd a töltelék kikeverése.
A fánkok félbe vágása, majd megtöltésük.
A dubaji csoki térhódítása óta szinte tarol a gasztronómiában. Receptje több változatban bejárta a világhálót, majd egészen váratlan kreációk is megjelentek a vendéglátósok kínálatában.
Jó étvágyat!
forrás: sokszinuvidek.24.hu