Kezdőlap Országos Esemény-Országos Egyre több a különleges ízesítésű karácsonyi desszert

Egyre több a különleges ízesítésű karácsonyi desszert

Idén is különleges szaloncukrokkal készülnek az édességgyártók ? derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Édességgyártók Szövetségének friss körképéből.
A hagyományos zselés, marcipános és kókuszos ízek mellett egyre több prémium, innovatív szaloncukor jelenik meg a kínálatban. Nagy az érdeklődés a magas gyümölcstartalmú ? például körte, áfonya, rumos vagy vörösboros szilva ? illetve a pisztáciával, dióval és más olajos magvakkal töltött édességek iránt is. Bár az elérhető ízek és a recepttúrák sokat változtak az elmúlt 100 évben, a szaloncukor még mindig ikonikus terméke a karácsonyi ünnepkörnek Magyarországon és a határainkon túl élő magyarok körében is. A jelentés szerint a legtöbb vásárló továbbra is a jó ár-érték arányú, minőségi alapanyagokból készült termékeket keresi. Évente nagyjából 3000?3500 tonna szaloncukor fogy a hazai piacon, és bár a mennyiség nem változik, a kereslet szerkezete átalakulóban van: háttérbe szorulnak az úgynevezett alsópolcos, alacsony kakaótartalmú édességek.