Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint napi szinten öt gramm ? azaz egy teáskanálnyi ? lenne a megfelelő sóbevitel mértéke, ehhez képest az emberek ennek többszörösét fogyasztják. Többek között ezért fejlesztette ki ízfokozó kanalát, az Electric Salt Spoont a japán Kirin, ami adalékanyagok nélkül képes fokozni az ételek ízét, méghozzá az elektromos áram segítségével.
Új év, új kanál. Legalábbis ez az ötlet áll az Electric Salt Spoon ? azaz az elektromos sós kanál ? mögött. Ez egy új ízfokozó, egészségtudatos eszköz, amelyet a 2025-ös CES techkiállításon mutattak be Las Vegasban. Az eszközt a japán Kirin Holdings italgyártó vállalat tervezte, és bár koncepciója egyszerű, kissé furcsának tűnhet ? nem véletlen, hogy az idei esemény legkülönösebb újításának nevezték. A Kirin találmánya úgy képes fokozni az ételek ízét, hogy az semmilyen adalékanyagot nem ad az élelmiszerhez; tehát nem arról van szó, hogy a kanál az étellel való érintkezés során ízfokozókat old ki magából. Ennél valami sokkal felvillanyozóbb áll a háttérben.
Az Electric Salt Spoon, ahogy arra neve is következtetni enged, az elektromosság segítségével teszi sósabbá az ételek ízét.
A kanál a nyelvünkkel való érintkezés során nagyon enyhe feszültség alkalmazásával stimulálja érzékszervünket, amelynek felületén ennek hatására nátriumionok gyűlnek össze, ez pedig még az enyhébb ízeket is képes intenzívebbé tenni. A kanál négy sósságbeállítással rendelkezik, amelyek a nyelén található gombbal szabályozhatók ? a vállalat figyelmeztetése szerint azonban kezdőknek mindenképp érdemes az egyes szinten maradni.
forrás: index.hu
NEKED AJÁNLJUK
13 kilométer hosszú sziklafestmény rejtőzik a kolumbiai esőerdő mélyén
Pár éve különleges sziklarajzokat fedeztek fel a kolumbiai esőerdőben. A Serranía La Lindosa nevű régészeti lelőhelyen egy csaknem 13 kilométer hosszúságú, az utolsó jégkorszak...