Országos ellenőrzést rendelt el a gyrost árusító éttermekben és büfékben a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság ? közölte a szervezet. A vizsgálat célja az élelmiszer-higiéniai és biztonsági előírások betartása, valamint a húsok eredetének nyomon követhetősége. Az utóbbi hónapokban több probléma is felmerült a gyrosok készítésével kapcsolatban: sok helyen megszakadt a hűtési lánc, hiányos volt a dokumentáció, vagy nem megfelelő tisztasági körülményeket találtak. Az eddig ellenőrzött vendéglátóhelyek csaknem hetven százalékánál találtak szabálytalanságot, négy büfét pedig be is zártak. Az országos akció Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyét is érinti. A kormányhivatal szakemberei itt is vizsgálják a húsok eredetét, a hőkezelés és tárolás körülményeit, valamint a dolgozók higiéniai előírásainak betartását. A hatóság közölte: minden szabálytalanság esetén határozottan fellépnek, hiszen a fogyasztók egészsége és biztonsága az első.
NEKED AJÁNLJUK
Újraindult az oktatás a szerbiai egyetemeken, a hallgatók egy része tovább...
 Hivatalosan is megkezdődött a tanév a szerbiai egyetemeken, miután majdnem egy éven át nem volt oktatás, tiltakozó hallgatók ugyanis elfoglalták az egyetemek épületeit, és...







