Országos élelmiszer-biztonsági ellenőrzésbe kezdett a nyári szezonban a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság, a kormányhivatalokkal együttműködve ? jelentette be a hatóság. A razziák elsősorban fagylaltozókat, strandbüféket és fesztiválokon működő vendéglátóegységeket érintenek. A hatóság munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak a higiéniai előírások betartására, az alapanyagok származására, valamint arra, hogy a fogyasztók megfelelő tájékoztatást kapjanak.
A nyári hónapokban megnövekszik a vendéglátóhelyek forgalma, ezért különösen fontos, hogy a szolgáltatások biztonságosak és szabályosak legyenek ? hangsúlyozta Német-Weingartner Lilla, az NKFH elnöke. Hozzátette: céljuk nemcsak a hiányosságok feltárása, hanem a jogkövető működés elősegítése is.
A fogyasztóvédelmi hatóság a szezon végéig folytatja az ellenőrzéseket, hogy a fogyasztók gondtalanul és biztonságban élvezhessék a nyári szolgáltatásokat.
KÉpforrás: blog.hu