Kezdőlap Helyi Közrend 2023-ban összesen 193 baleset történt a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén

2023-ban összesen 193 baleset történt a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2023-ban összesen 193 baleset történt a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén, amely kevesebb a 2022-es évhez viszonyítva. Ezzel szemben azonban nőtt a személyi sérüléssel járó esetek száma, mondta el a Zemplén Médiacentrumnak Sáfrányos György a helyi rendőrkapitányság rendőr alezredese. A közlekedésrendészeti osztályvezető kiemelte azt is, hogy a balesetek legfőbb oka még mindig a megengedett sebesség túllépése.Sáfrányos György elmondta még, hogy április elején már az előző évhez képest több anyagi kárral járó baleset volt az utakon, mint az elmúlt év áprilisáig. A statisztikából az is kiderült, hogy a személyi sérüléssel járó balesetek száma az ittasság miatt is növekedett, 2022-ben 4, 2023-ban pedig 6 ittas sofőr okozott sérülést a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén.